Brint

Toyota's Brintbil

Vores nyskabende elektriske køretøjer med brændselsceller baseret på hydrogen er lette at tanke, har en imponerende rækkevidde på over 500 km og udleder KUN vand. Derudover har de potentiale til at revolutionere vores køreoplevelse. Efter at have været frontløbere med verdens første serieproducerede brintdrevne bil i 2014, fører vi nu nul-emissions brændselscelleteknologi til nye højder med en ny generation: Mirai - en vision om ren mobilitet, der allerede er på vej i dag.

Næste trin indenfor nul-emissionskørsel

Istedet for at blive drevet af elektricitet, som er lagret i batterier, generer elektriske køretøjer med hydrogen brændselsceller energi ved hjælp af en kemisk reaktion mellem brint og ilt i en brændselscelle. 

Optankning sker hurtigt ved en brinttankstation og tager mindre end 5 minutter.

Når du er på farten, kan nyde en emissionsfri kørsel, der er lige så sikker, bekvem og behagelig som i et helt almindeligt køretøj. 

_______________________

Spørgsmål om Toyota Brint

______________________________

Hvad er forskellen mellem brint og elektriske biler?

Den eneste variation ligger i, at elbiler får deres energi fra et batteri, som skal oplades, når det er tomt.

I kontrast hertil tankes brintbiler kun med brint, hvorefter køretøjet selv genererer elektriciteten. 

Dette resulterer i en exceptionelt høj ydeevne, hvor den eneste udledning er et par dråber vand, der er så rent, at det faktisk kan drikkes. 

______________________________

Er brintbiler sikre?

Absolut, de er yderst sikre. Brint er langt mere sikkert at håndtere sammenlignet med benzin eller diesel, og det udgør desuden det mest udbredte element i universet.

Gennem årene er adskillige Mirai-biler blevet omfattende og sikkert testet under diverse forhold og temperaturer, og de har alle gennemført disse test med stor succes!

Toyota har endda udført tests, hvor der er affyret projektiler mod brinttanke på nært hold, uden at det har haft indflydelse på sikkerheden.

Ren og sikker energi

Hydrogen er en ren og sikker energiform, tilgængelig overalt omkring os. Det er så udbredt, at det udgør hele 70% af stof i universet. Dette gør det muligt at erhverve brint lokalt, og hvis det produceres ved hjælp af vedvarende energi, kan det være fuldstændig kulstoffrit. 

Der er i øjeblikket et fælles europæisk initiativ i gang med at etablere et netværk af brinttankstationer, hvor omkring 200 stationer allerede er i drift, og der planlægges yderligere stationer hvert år. 

Vil du vide mere om brint og Mirai?

Kontakt din nærmeste ATbiler afdeling her